Gent (de Vitrine): Farida L.

‘Un jour elle aura des screts, un jour elle fera des rêves’

Farida L. is een Gentse fotografe. Haar interesse gaat voornamelijk uit naar het volgen van etnische groepen. Wanneer het kan brengt ze hun eeuwenoude tradities in beeld. Haar grootste uitdaging is om toegang krijgen tot gesloten gemeenschappen en zo meer te leren over hun cultuur.

Deze portretreeks gaat over de vooruitgang die is geboekt in kunstmatige intelligentie en de snel vervagende grenzen tussen mens en machine.

Seksrobot, partner van de toekomst?

Staan we op het punt naar een nieuw tijdperk te springen? Zullen machines en mensen in de nabije toekomst relaties met elkaar hebben? We weten nog steeds niet waarheen deze nieuwe technologie ons brengt. Of zal de toekomst die ons te wachten staat alleen maar een nieuw en interessant hoofdstuk zijn in de geschiedenis van de mens?

Artificiële intelligentie ontwikkelt zich op ongeëvenaarde wijze. De toekomst van deze intelligentievorm is onvoorspelbaar. Zal de wetenschap een manier vinden om menselijke intelligentie met behulp van mechanische middelen buiten de mens om te creëren en zelfs te overtreffen? Of zal de wetenschappelijke vooruitgang snel leiden tot de ondergang van de mens? Uiteraard zal er sprake zijn van controverse. We kennen echter allemaal de onvermijdelijke wet van de wetenschap: de technologie is nog nooit achteruitgegaan.

We weten niet hoe dit alles de relaties tussen mensen zal veranderen. We weten echter wel dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn. Het enige wat we voorlopig kunnen doen, is vragen stellen…


De Meerseniersstraat is de verbindingstraat tussen de Vrijdagmarkt en Oudburg in Gent. Nog te zien tot eind april 2023.

Contact

Hendrik Braet

hendrik.braet@linxplus.be