Brussel: De VRT achter de schermen

Onze gids neemt je mee naar de regiekamers en de studio en toont hoe de verschillende VRT-programma’s gemaakt worden. Tijdens de rondleiding krijg je een deskundige uitleg van welke profielen en technische middelen er nodig zijn om een uitzending voor radio of televisie te maken.

Bovenop deze standaardrondleiding kom je ook meer te weten over de syndicale werking bij de openbare omroep. Onze gids Ilse Orbaen is ondervoorzitter van ACOD-VRT.

Praktisch

  • We bieden deze rondleiding uitzonderlijk op een dinsdag aan ipv op een zaterdag. Dit biedt nl. de kans om ter plaatse de ACOD-delegatie te ontmoeten.
  • De rondleiding start stipt om 14u. Kom zeker 20 minuten op voorhand.
  • We spreken af aan het securitygebouw aan het Karabiniersplein.

Bereikbaarheid

  • Met de trein via halte Meiser (NMBS): De NMBS heeft een stopplaats in de directe omgeving van de VRT. Via de Leuvensesteenweg of de Rogierlaan kan je te voet naar het Meiserplein en zo verder naar de Reyerslaan. Dit is een wandeling van ca. 10 minuten.
  • Je kan ook een tram 25 nemen aan Brussel-Noord (ca. 30 min. reistijd) of bus 63 aan Brussel-Centraal (ca. 30 min. reistijd).
  • Kom je met de auto? De ingang van de VRT bevindt zich aan het Karabiniersplein (Henri Evenepoelstraat). Parkeren kan op de bezoekersparking (rechts afbuigen voor de controlepost). Door de werken aan het nieuwe VRT-gebouw is het aantal parkeerplaatsen fel geslonken. Hou er rekening mee dat het aantal beschikbare plaatsen op de bezoekersparking al ingenomen kan zijn. We kunnen enkele plaatsen voorbehouden voor wie ons ten laatste een week op voorhand zijn nummerplaat bezorgt (via het inschrijvingsformulier).
  • Meer info over bereikbaarheid op de website van de VRT.


 

Contact

info@linxplus.be