Instaprondleiding LGBTQ+ in MSK Gent

De nieuwe Pride vlag is een ontwerp van grafisch ontwerper Daniel Quasar. Met de vijf kleuren die hij aan de vlag heeft toegevoegd wilde hij een grotere nadruk leggen op ‘meer inclusie en vooruitgang’. De kleuren zwart en bruin vertegenwoordigen de gemarginaliseerde queer gemeenschappen van kleur, naast de witte, roze en lichtblauwe strepen die zijn overgenomen van de Transgender Pride vlag ontworpen door Monica Helms in 1999.

LGTBQ+ is iets van alle tijden, het is iets des mensen. En waar zien we dat beter terug dan in de kunst?

Het MSK in Gent lanceerde als eerste in België een LGBTQ+ rondleiding door de vaste collectiepresentatie. Via 11 kunstwerken staan we stil bij queer verhalen die letterlijk aan de MSK-muren hangen maar toch nog nooit verteld werden.

We zien hoe uiteenlopend gender en geaardheid vroeger beleefd werden, en dat doet ons nadenken over hoe we hier vandaag naar kijken.

Scènes van de godin Artemis en haar vrouwelijke gezellen, de transformatie van Hermaphroditus, of het oudste MSK-portret van een ‘man die een relatie had met een man’: het zijn enkele van de stops in de tour.

De rondleiding is een ‘safe space’ met respect voor elkaars beleving en ruimte om visies te delen.

Wanneer? Zaterdag 17 september 2022 om 14u30.

Waar? Museum voor Schone Kunsten Gent, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent.

Tickets: Voor de rondleiding betaal je €5 + een toegangsticket voor het museum of €2,60 als je recht hebt op het UiTPAS kansentarief.
Bekijk hier de verschillende tarieven van het MSK (er is bv. gratis toegang met de Museumpas).

Inschrijven kan heel eenvoudig via het onderstaande formulier. 

Contact

Christijn Terlingen christijn.terlingen@linxplus.be
03 220 67 21