Beernem: Wereldliederen gebracht door het Genks Citékoor

Linx+ De Rooien Beer organiseert op de vooravond van één mei een optreden met een mix van meezingers…

De Rooien Beer is een relatief nieuwe socio-culturele vereniging uit Beernem die graag mensen wil laten genieten van het samenzijn en andere culturen wil laten opsnuiven. Bij onze eerste activiteit van 2024 brengen wij het Genks Citékoor uit Limburg naar Beernem.

Het Genks Citékoor ontstond in de schoot van het Genks Cité Theater. In 1981 bracht buurtwerker Jef Ulburghs enkele vrouwenkoren en de bewoners van de wijk Zwartberg samen in de musical ‘Mijn keuze is gemaakt’. Het stuk lokte met de première een volle zaal en later werd het gezelschap nog op verschillende plaatsen uitgenodigd omdat ze een stevige boodschap hadden.

Die boodschap blijft ook vandaag nog overeind, je voelt het in elke vezel van het koor: solidariteit, zorgen voor elkaar, rekening houden met en er zijn voor elkaar zijn de basiswaarden van dit bonte gezelschap. En bont zijn ze zeker. Hoewel het merendeel van Italiaanse afkomst is, zijn ze er trots op leden te hebben die ook van Polen, Spanje, Portugal, Griekenland enz. komen.

Dit koor brengt De Rooien Beer dus naar Beernem op 30 april 2024 om 20u in de Sinjo, Lattenklieversstraat 28 in Sint-Joris. De deuren gaan open om 19u30.

Elke aanwezige krijgt ook een boekje met de teksten. M.a.w. iedereen mag/kan meezingen!

Contact

Roland 0466 25 45 08

of derooienbeer@gmail.com