Antwerpen: Feest van de democratie

Op zondag 15 september 2024 organiseert Ieders Stem Telt het Feest van de democratie in De Singel in Antwerpen.

Exact één jaar na het startschot van Ieders Stem Telt, vieren we samen de internationale Dag van de Democratie met de Ieders Stem Telt partners en hun achterban. Het is een dag van verbinding: we willen zoveel mogelijk verscheiden groepen van mensen samenbrengen.

Schuif aan bij een parlée en ga in gesprek over onze democratie met anderen, luister naar artiesten en sprekers of laat je inspireren door goede praktijken en methodieken om mensen naar de stembus te krijgen. Je krijgt hier ook de kans om de expo ‘Leve het stemrecht voor iedereen!’ van Linx+ te bezoeken.

>> Krijg je graag een seintje wanneer de inschrijvingen starten? Meld je dan nu aan!

Wat is Ieders Stem Telt?

Op zondag 13 oktober 2024 vinden de gemeente- en provincieraadsverkiezingen plaats. In Vlaanderen dreigen veel mensen niet meer te gaan stemmen door de afschaffing van de opkomstplicht. Mensen zijn hierdoor niet meer verplicht om naar de stembus te gaan. In Brussel geldt nog steeds opkomstplicht, maar daar is de opkomst traditioneel lager.

Om hieraan het hoofd te bieden bundelen 30 middenveldorganisaties de krachten onder de vlag van ‘Ieders Stem Telt’. ‘Ieders Stem Telt’ streeft naar de participatie van alle groepen in de samenleving, zodat niemand buiten spel wordt gezet.

Ieders Stem Telt bundelt de krachten met 30 partners (zoals Linx+), elk met hun specifieke achterban, met als doel de politieke deelname van alle groepen in de samenleving. We werken aan een democratische, sociaal rechtvaardige samenleving met een bijzondere aandacht voor mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie.


Beluister hier onze podcast over de afschaffing van de opkomstplicht

Contact

info@linxplus.be