Antwerpen: De Roma achter de schermen – VOLZET

Ken je het succesverhaal van De Roma? Begin jaren 2000 zetten enkele vrijwilligers hun schouders onder het renovatieproject van deze zaal. Het majestueuze gebouw was op dat moment ook net erkend als beschermd monument. Nu, 20 jaar later, is De Roma één van de bekendste kunstencentra van België, met jaarlijks duizenden bezoekers. De voormalige bioscoop doet nu dienst als multifunctionele zaal voor theater, concerten, film en sociaal-culturele activiteiten.

Laat je inwijden in de magie van de zevende kunst! Ontdek hoe het er aan toe ging in de Roma rond 1950. Hoe hard er werd gewerkt in de projectiecabine achteraan in de nok van de zaal om je van de film te laten genieten. Luister naar het fascinerende verhaal over de dagtaak van de filmoperateur en laat je verbazen door de machinerie achter de film!  Een gecombineerde rondleiding die je zowel meeneemt naar de projectiebunker hoog boven, als achter de schermen.

Opgelet! Hou er aub rekening mee dat er wat trappen (naar kelder, balkon, zolder) gedaan moeten worden. De leuke verborgen plekken bevinden zich immers niet op de benedenverdieping.

Praktisch: start 10.00u in Amor (naast de ingang van De Roma) voor een koffie (op eigen kost), nadien start van de rondleiding. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 288, 2140 Borgerhout.

De Roma is vlot bereikbaar met openbaar vervoer: Hoe bereik je De Roma?