Veerle – Keramiek

Veerle is een creatieve duizendpoot die maar wat graag haar verhaal met ons wilde delen. Ze is opgeleid als kleuteronderwijzeres, maar maken kreeg ze met van thuis mee. Ze houdt zich bezig met borduren, haken, naaien, schilderen, houtwerken en prints maken van linosneden. Haar laatste liefde is keramiek en het volgende project op de creatieve agenda is wol spinnen.

“Ik probeer mezelf altijd uit te dagen, omdat ik graag nieuwe dingen uitprobeer. Altijd hetzelfde doen ben ik snel beu. Dingen die ik mezelf aanleer blijf ik doen en het is fijn om afwisseling te hebben.”

De meeste dingen maakt Veerle thuis. Ze heeft een draaischijf voor keramiek in haar living. Haken of borduren doet ze aan tafel of in de luie zetel. Maar ook buitenshuis heeft Veerle altijd handwerk bij zich. In Hasselt komt ze in verschillende koffiebars waar ze regelmatig wordt aangesproken over haar handwerk. Ze inspireert mensen om hun eigen hobby’s weer op te pakken en met elkaar te handwerken onder het genot van een tasje koffie.

“Mijn handen moeten altijd bezig zijn. Als ik niks in mijn handen heb, dan raakt mijn brein overstuur. Maken geeft me rust en maakt me zen. Ik maak elke dag wel iets, ik ben altijd creatief bezig.”

Dingen in opdracht maken is niks voor Veerle, dat gaat tegen haar gevoel in. Hetgeen ze maakt moet uit haar zelf komen. Ze zal ook nooit twee keer hetzelfde maken, ze geniet meer van het maken van unieke stukken.

Veerle is altijd heel bescheiden geweest over haar werk. Ondanks veel aanmoediging uit haar omgeving, heeft ze niet de drang om haar werk aan de buitenwereld te tonen. Ze maakt voor zichzelf. Na een duwtje in de rug van een vriendin besloot ze toch om haar werk te proberen verkopen. Ondertussen staat haar werk te koop in het veganistisch restaurant van haar vriendin. Het maakt Veerle blij dat mensen gelukkig zijn met hun aankopen en met haar verdiensten kan ze investeren in een keramiekoven, om haar creatieve avontuur een nieuw hoofdstuk te geven.