Strak Instagram YouTube Left Right Download Link

Win het boek Vlaanderen excelleert?!

Robrecht Vanderbeeken, vakbondsverantwoordelijke cultuurwerkers voor ABVV-ACOD Cultuur, schreef het boek ‘Vlaanderen excelleert?!

Retteketet, tableau vivant van een verzet

Vanaf dag één verzekert de regering-Jambon iedereen dat ze Vlaams zal zijn en conservatief. De cultuurminister-in-bijberoep probeert kunst en cultuur meteen in dat keurslijf te dwingen. Met de hakbijl van een kaalslag. Maar die aanslag op de fijnmazigheid, de veelzijdigheid, de kritische houding en de diversiteit van stijlen en stemmen in de cultuur lukt moeilijker dan gedacht.

Is verbinding het woord en solidariteit de daad? roept Jeroen Olyslaegers in een reactie. De sector echoot: We are all in this together! En: Hear Our Voice! Beeldende kunstenaars en theatermakers, technici en journalisten, muzikanten en studenten tot en met het kunstminnende publiek. En nog verder. In solidariteit met al wie zich door de regering geïntimideerd voelt: de zorg, het onderwijs, het sociaal-culturele werk, overal waar het over verbinding tussen mensen gaat. Om samen te waken over de menselijke kant van het land.

Robrecht Vanderbeeken is doctor in de wijsbegeerte. Hij wijdde zich aan cultuur, cultuurbeleid en ideologiekritiek: als docent en onderzoeker in Gent, Brussel en Londen, maar ook als curator, dramaturg en organisator van videosalons en cultuurdebatten.

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina’s 260p.

 

Jou exemplaar winnen?

Stuur voor 5 april 2020 een mailtje naar info@linxplus.be met vermelding Vlaanderen excelleert?!
De onschuldigste kinderhand bij Linx+ kiest een winnaar.

Veel succes!