Strak Instagram YouTube Left Right Download Link

Grote Prijs Sociale Fotografie: You can’t cancel spring

© Hendrik Braet

In uitzonderlijke tijden loopt niets zoals gepland. Ook onze wedstrijd Grote Prijs Sociale Fotografie past zich aan

You can’t cancel spring

De omstandigheden dwingen ons om de wedstrijd Grote Prijs Sociale Fotografie wat aan te passen. De wedstrijd richt zich op studenten fotografie die, net zoals iedereen, voorlopig niet meer buiten mogen. In deze tijden waarin scholen gesloten zijn en het voor studenten onzeker wordt of/wanneer ze hun eindwerken zullen klaar krijgen, moeten we onze formule aanpassen.

Goed nieuws: iedereen mag meedoen!

Het goede nieuws is dat de wedstrijd nu open staat voor ALLE Fotografen, student of niet. We blijven allemaal in ons kot, maar het zit in de aard van alle fotografen om beelden te blijven maken. We zijn erg benieuwd hoe jullie daarmee omgaan en roepen daarom op om je foto’s uit deze periode in te zenden onder het thema ‘You can’t cancel spring‘.

Fotograaf-antropologen gezocht!

Het onderwerp is ruim maar dient een link te hebben met volgende omschrijving van Sociale fotografie:
We zoeken fotowerk zowel reportage als conceptueel. We zoeken fotograaf-antropologen die een onderzoek doen naar alle mogelijke gedragingen, samenlevingsvormen, expressies, subculturen binnen onze maar ook in andere samenlevingen. Want wij als organisatie zijn er van overtuigd dat wat mensen verbindt sterker is dan wat mensen scheidt.

Praktisch

Stuur voor 20 mei een reeks van maximum 10 foto’s door.
Veel van de inzendingen zullen gepubliceerd worden op de facebook pagina van Grote prijs sociale fotografie. Een selectie van de inzendingen zal opgenomen worden op onze expo tijdens de Gentse Feesten.
Mocht een fysieke expo nog niet mogelijk zijn tegen dan, maken we een wondermooie digitale expo aan, met een digitale opening én receptie.

Het wedstrijdreglement vind je hier (158kb)