Voor de kost

Een boek en een expo

Hoe gaat het met werk in Vlaanderen? Zijn jobs geëvolueerd? Hebben sommige beroepen nog wel toekomst?

Dit boek en bijhorende expo serveert 40 verhalen van 40 verschillende mensen, elk over hun eigen beroep. Zij die tot nu toe de moderne tijd overleven, andere die onder druk staan en dreigen te verdwijnen, en nieuwe beroepen die voortkomen uit de evoluties die we allemaal opmerken.

De geïnterviewden spreken over de eigenheid van hun job en over de bedreigingen en uitdagingen ervan. Rode draad is hoe graag mensen werken en houden van hun beroep. Maar ze willen tegelijk ook meer greep op hun en willen meedenken over wat beter kan en moet.

  • Het boek telt 172 blz.
  • Auteur is journalist Dirk Barrez.
  • Carlos Lopez maakte de mooie foto’s in het boek.
  • Een uitgave van Borgerhoff & Lamberigts samen met Pala.be en Linx+.
  • Te koop bij Borgerhoff & Lambrigts.
  • Eerst een kijkje nemen? Blader hier in het boek.
  • Lees een boekrecensie door Walter Lotens op op dewereldmorgen.

Over Dirk Barrez

Auteur Dirk Barrez was ruim 20 jaar tv-journalist en reportagemaker voor de vrt. Hij is auteur en hoofdredacteur van pala.be, een website die antwoorden zoekt voor meer sociale, ecologische en democratische wereld. Hij stond mee aan de wieg van diverse maatschappelijke initiatieven zoals TransititeNetwerk Middenveld.

Over Carlos López

Ook bekend als Chak López en gepassioneerd fotograaf. Een opleiding ‘beeld en geluid’ en masterklassen aan de befaamde Madrileense fotografieschool efti legden een stevige basis. Hij onderwees fotografie in Spanje. In 2011 verhuisde hij van Madrid naar Antwerpen. Gespecialiseerd in architectuurfotografie (fotolandmark.com) en portretfotografie (clportraits.net).