Mondmaskers: die maken we zelf!

Binnenkort zullen we in bepaalde situaties gebruik moeten maken van een mondmasker. Zowel onze afdelingen als sommige collega’s blijven niet bij de pakken zitten en ontpoppen zich tot professionele mondmasker-makers! Hieronder een bloemlezing van waar er zoal aan gewerkt wordt dezer dagen

Collega Els aan het werk

Collega Els kruipt in haar vrije tijd al eens graag achter haar naaimachine en dat is in deze tijden niet anders! Hier delen we alvast met veel plezier een instructiefilmpje voor het maken van mondmaskers. Feel inspired, feel pretty!

Myriam Bellio, een bestuurslid van Cabaljon en Schepen in Houthalen, wilde graag iets doen voor de mensen in deze moeilijke tijd en besloot om aan de slag te gaan.

Ik ga dat proberen!

Via Facebook vond Myriam een patroon van een mondmasker en dacht, ik heb stof liggen, ik ga dat proberen.
Myriam maakte enkele mondmaskers, trok een foto en plaatste dat op Facebook.
Al snel kwamen de vragen binnen om er te maken voor mensen die met kanker zitten, voor mensen van de poetsdienst, LDM in Genk en iedereen die er graag 1 wilt, kosteloos uiteraard.
Ondertussen heeft ze er al meer dan 300 gemaakt.
Stof en elastiek krijg ze van mensen in de omgeving via een oproep op Facebook.
Nadat haar naaimachine begon te haperen, kon ze een machine lenen van Bea en zo kon ze weer verder.
Myriam maakt dit alleen bij haar thuis, maar soms vraagt ze aan haar man Ivo om te helpen met elastiek te knippen of kopspelden uit te halen.
Wanneer ze er een 20 tal gemaakt heeft, wordt alles netjes gewassen en steek ze elk masker apart in een zakje. Allemaal volgens de regels.

Zelf aan de slag!

Wil je na het zien van al die moois zelf aan de slag? Op deze website kan je een handleiding vinden en een een patroon dat goedgekeurd werd door de FOD Volksgezondheid: maakjemondmasker.be/

Maak er iets moois van!