Strak Instagram YouTube Left Right Download Link

Samen sterk. Levensverhaal van een vakbondsmilitant – Lucien Van Espen

Jaar van uitgave: 2013
Aantal blz.: 240

Het meeslepende levensverhaal van een bevlogen vakbondsman. Een boek dat zich niet alleen in de verleden tijd laat lezen.

Over het boek

10 mei 1940
Duitse tanks stormen ons land binnen. Bommenwerpers zaaien dood en verderf. Angst en gruwel overheersen Lucien Van Espens jeugdjaren.

Mei 1982
Negenhonderd arbeiders beginnen aan een negen maanden durende bezetting van VTR, het koperbedrijf dat de deuren wil sluiten. Lucien Van Espen is er hoofddelegee van het ABVV.

September 1991
Een CAO die voor de oudere werklozen grote verbeteringen inhoudt, wordt ondertekend. Na vier jaar op de barricades heeft de strijd van Lucien Van Espen eindelijk succes.

Drie data, één bewogen mensenleven.
‘Samen sterk. Levensverhaal van een vakbondsmilitant’ is het meeslepende verhaal van een bevlogen vakbondsman. Een boek dat zich niet alleen in de verleden tijd laat lezen. Hoe laat je honderd individuen samen één grote vuist ballen? Welke acties leveren concrete resultaten op? Hoe doe je dat, tegen de stroom blijven ingaan? Actueler dan ooit in tijden waarin fabrieken sneuvelen bij bosjes en de gelatenheid bij momenten schrikwekkend is.

Over de auteur

Lucien Van Espen (1929-2018) was jarenlang hoofddelegee bij VTR Machelen. Later werd hij de bezieler van de beweging van oudere werklozen van het ABVV.


Bestelformulier boek Lucien Van Espen

  • Prijs: 10,00 €
  • (Verzending binnen België)
  • 0,00 €
    Totaalbedrag te storten op rekeningnummer BE79 8777 9643 0233 van Linx+ vzw met vermelding “Boek Van Espen + Naam”.
  • Verzend mijn bestelling naar volgend adres:
  • Wij gebruiken je gegevens enkel om je vraag te verwerken. Ontdek onze privacy policy