Strak Instagram YouTube Left Right Download Link

Mannen met zwarte gezichten – Gaston Durnez

Jaar van uitgave: 2015
Aantal blz.: 143

1956
Op 8 augustus 1956 deed zich in Marcinelle de grootste mijnramp uit onze vaderlandse geschiedenis voor. Er vielen 262 doden, onder wie 136 Italianen. De jonge journalist Gaston Durnez (1928) wordt er op uitgestuurd om verslag te brengen voor het dagblad De Standaard. Resultaat: de beklijvende reportage “Mannen met zwarte gezichten”. In deze 13-delige reeks worden mistoestanden van het Belgische mijnwezen stevig aangekaart.

1958
Als eerste ooit mag Durnez de “Prijs Vlaamse Journalistenclub” in ontvangst nemen. Het zou zijn eerste prijs zijn van velen. Durnez schrijft, dicht, rapporteert en onderzoekt, en dit non-stop, sinds de jaren ‘50. Maar toch blijft zijn eerste journalistenprijs zijn mooiste, zoals hij later toe zou geven.

2015
De reportagereeks “Mannen met zwarte gezichten” wordt uitgegeven door Linx+. Na zoveel jaren gaat een droom van velen in vervulling.

Drie data, een bewogen onderwerp.
‘Mannen met zwarte gezichten’ is een meeslepende reportage van een bewogen journalist. Het was een reportagereeks met een maatschappelijke impact. Gaston Durnez (1928-2019) legde als journalist een vinger op deze maatschappelijke wonde. Het boek bevat ook een interview met de auteur zelf.


Bestelformulier boek Gaston Durnez

  • Prijs: 12,50 €
  • (Verzending binnen België)
  • 0,00 €
    Totaalbedrag te storten op rekeningnummer BE79 8777 9643 0233 van Linx+ vzw met vermelding “Boek Durnez + Naam”.
  • Verzend mijn bestelling naar volgend adres:
  • Wij gebruiken je gegevens enkel om je vraag te verwerken. Ontdek onze privacy policy