Turnhout Anders Bekeken

Poortjesvolk

Turnhoutenaars worden in de volksmond “poortjesvolk” genoemd. Poorten waren de plaatselijke beluiken waar het werkvolk woonde, vaak in erbarmelijke omstandigheden. Met slechts 1 toilet voor het hele beluik en 1 vertrek per gezin was het armoe troef. De Merckxpoort is het laatste overgebleven Turnhoutse beluik. Langs deze “poort” en andere boeiende plekken van Turnhout wordt het verhaal van de kleine man en vrouw verteld.

Wil je mee?

Vul onderstaand formulier in. Na betaling van 5 euro per persoon op rekening BE79 8777 9643 0233, met vermelding ‘Turnhout Bekeken’, wordt je inschrijving definitief.

We spreken af in de inkomhal van cultuurcentrum de Warande, op een 5-tal min wandelen van het station (zie hieronder voor kaart). De wandeling start stipt om 10:00 en eindigt om 13:00. Tussendoor wordt een drankpauze voorzien op eigen kosten. Veel plezier!


Opgelet:  Volgens de richtlijnen van de overheid mogen er max. 10 personen mee. Deze wandeling is momenteel volzet. Wie nu nog inschrijft, komt op onze reservelijst. Bedankt voor je begrip.

Inschrijven voor Anders Bekeken Turnhout 12/12/2020

  • Prijs: 5,00 €
  • 0,00 €
  • Wij gebruiken je gegevens enkel om je inschrijving te verwerken. Ontdek onze privacy policy

 

Contact

dorien.deloof@linxplus.be