Schrijf een ouderwetse brief of #zorgbrief

Gerard Terborch 1655, Mauritshuis Den Haag

Blijf in contact! Schrijf een brief, stuur een kaartje, maak een mooie tekening, stuur je lievelingsgedicht of een schrijf zelf een stukje.

Naar wie stuur je een brief?

Je kan hiervoor een bekende aanschrijven maar ook een onbekende. Iemand uit de straat die je nog niet hebt aangesproken maar waarvan je weet dat hij/zij wel wat papieren aanmoediging kan gebruiken. Of schrijf een #zorgbrief naar een woonzorgcentrum.

Inspiratie nodig?

Bedenk dat wanneer je iemand op straat ontmoet ook vrij spontaan kan antwoorden. Maak er geen klaagzang van maar stuur een positieve boodschap. Schrijf je naar een ouder doelpubliek, vertel over de tijd van toen. Wat vond jij het lekkerst bij je oma, wat lust je bomma vandaag niet,… breng je leefwereld van toen in herinnering en combineer met vandaag. Gebruik je zintuigen om te schrijven: hoe smaakten de gestoofde ui en boontjes uit de tuin bij jouw grootmoeder, hoe rook de tabak van grootvader,…

Brief aan een onbekende

Schrijf je naar een onbekende zoek dan een creatieve manier om die persoon aan te spreken: lieve medemens, beste buur, Goeiedag, ik weet niet hoe je heet maar… zijn goede binnenkomers.
Op creatiefschrijven.be vind je tips hoe je zorgbrief kan samenstellen maar ook welke veiligheidsrichtlijnen je hiervoor best gebruikt. Door de campagne #zorgbrief zijn verschillende woonzorgcentra op de hoogte en weten ze hoe ze de brieven ook veilig kunnen ontvangen. Op schrijfeenseenbrief.be kan je mooi briefpapier downloaden en ook een voorbeeldbrief zodat je inspiratie al wat aangewakkerd wordt. Op zondag 5 april is het om 16u00 nationaal briefschrijfmoment maar eens je de smaak te pakken hebt, hoef je je daar niet toe te beperken.