Oostende Anders Bekeken

Oostende Anders Bekeken brochure

Een sociaal-historische wandeling door de stad aan zee

De Belgische kuststad Oostende, ook bekend als ‘de Koningin der Badsteden’ of ‘de stad aan zee’, is voornamelijk gekend omwille van zon, zee en strand.

Deze wandeling toont je een andere kant van Oostende. Je zal verbaasd zijn van de mooie groene parken en de prachtige street art van The Crystal Ship. Oostende is altijd een kunstzinnige stad geweest. Naast de koningen Leopold I en Leopold II had James Ensor een grote invloed op de naamsbekendheid van Oostende. De Belgische kunstenaar woonde en werkte zijn leven lang in Oostende. Ensor wordt beschouwd als een pionier van de moderne kunst.

Andere bekende kunstenaars die zich lieten inspireren door Oostende: Leon Spilliaert, Louis Artan, Félicien Rops, Henri De Braekeleer, François Musin, Alfred Verwee, Théo Van Rysselberghe, Henri Van de Velde, Willem Vogels.

Onze wandeling start en eindigt bij het station over een afstand van zo’n 8 km. De wandeling duurt anderhalf uur als je flink doorstapt en niet stopt. Als je alles goed in je opneemt en hier en daar een pauze neemt, zal de wandeling eerder een 4-tal uren duren.