Molenbeek Anders Bekeken

Molenbeek Vaartkapoen
By JanekZakrzewski - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62015862

Onbekend en onbemind Molenbeek

De naam ‘Molenbeek’ doet bij iedereen wel een belletje rinkelen. Toch is de gemeente Sint-Jans-Molenbeek voor velen onbekend. Onze gids Christophe woont er sinds 2007 deelt graag zijn blik op zijn Molenbeek.

Er mogen dan nog steeds sociaal-economische problemen zijn in Molenbeek, de laatste tijd is er echter een duidelijke kentering merkbaar met vernieuwde straten en pleinen en moderne appartementen.

Op onze gegidste rondleiding duiken we de industriële geschiedenis in op zoek naar antwoorden die het huidige multiculturele Molenbeek verklaren. We passeren langs het kanaal, gerenoveerde fabriekspanden, historische gebouwen, sociaal-culturele organisaties, musea La Fonderie en MIMA…

Onderweg drinken we een typische Marokkaanse thee of een nieuw Brussels biertje, voor zij die willen!

Wil je mee?

Vul onderstaand formulier in. Na betaling van 5 euro per persoon op rekening BE79 8777 9643 0233 van Linx+ vzw met vermelding ‘Molenbeek Anders Bekeken’ is je inschrijving definitief.

We spreken af om 10 uur aan metrohalte Graaf van Vlaanderen. De wandeling eindigt omstreeks 13 uur. We wandelen coronaveilig met mondmasker en max. 10 deelnemers.


Inschrijven voor Molenbeek Anders Bekeken 21/11/2020

  • Prijs: 5,00 €
  • 0,00 €
  • Wij gebruiken je gegevens enkel om je inschrijving te verwerken. Ontdek onze privacy policy

Contact

dorien.deloof@linxplus.be

02 289 01 80