Molenbeek Anders Bekeken

Onbekend en onbemind Molenbeek

‘De naam ‘Molenbeek’ doet bij iedereen wel een belletje rinkelen. Toch is de gemeente Sint-Jans-Molenbeek voor velen onbekend. Onze gids Christophe woont er sinds 2007 deelt graag zijn blik op zijn Molenbee.k

Er mogen dan nog steeds socio-economische problemen zijn in Molenbeek, de laatste tijd is er echter een duidelijke kentering merkbaar met vernieuwde straten en pleinen en moderne appartementen. Op onze gegidste rondleiding duiken we de industriële geschiedenis in op zoek naar antwoorden die het huidige multiculturele Molenbeek verklaren. We passeren langs het kanaal, gerenoveerde fabriekspanden, historische gebouwen, sociaal-culturele organisaties, musea La Fonderie en MIMA,…  Onderweg drinken we een typische Marokkaanse thee of een nieuw Brussels biertje, voor zij die willen!

Wil je mee?

Vul onderstaand formulier in. Na betaling van 5 euro per persoon op rekening BE79 8777 9643 0233,, met vermelding ‘Molenbeek Anders Bekeken’, wordt je inschrijving definitief. We spreken af aan metrohalte Graaf van Vlaanderen, de wandeling start stipt om 13:00 en eindigt om 16:00. Tussendoor wordt een drankpauze voorzien op eigen kosten. 

Inschrijven voor Molenbeek Anders Bekeken 25/04/20

  • Prijs: 5,00 €
  • 0,00 €
  • Wij gebruiken je gegevens enkel om je inschrijving te verwerken. Ontdek onze privacy policy

Contact

dorien.deloof@linxplus.be
02/289 01 80