EXPO: ‘Leve het Algemeen Stemrecht’

“Leve het algemeen stemrecht” is een overzichtstentoonstelling over de geschiedenis van het algemeen enkelvoudig stemrecht van 1830 tot vandaag. Een samenwerking tussen Linx+ Vlaams-Brabant en AMSAB-ISG.

Het verleden als boodschap voor de toekomst

Wie vandaag het debat over stemrecht opnieuw wil voeren moet zich afvragen waarom er mensen zijn die destijds hun leven hebben gegeven en het stemrecht zo essentieel vonden. Op 18 april 1902 vielen er in Leuven 6 doden met wat begon als een vreedzame betoging voor het algemeen stemrecht.

Praktisch: “Leve het Algemeen Stemrecht” bestaat uit hardkartonnen panelen die gemakkelijk achter elkaar of apart kunnen opgesteld worden.

Aan de hand van foto’s, schitterende karikaturen en affiches schetst de tentoonstelling de jarenlange strijd voor het Algemeen Stemrecht. Nooit eerder vertoonde documenten uit het stadsarchief werpen een licht op de tragische gebeurtenissen in Leuven in april 1902 en de gevolgen van de verdere strijd voor Algemeen Stemrecht.

Klik hier om al een kijkje te nemen: http://as.abvv-vlaamsbrabant.be/

Zelf exposeren?
Heb je interesse om deze expo ook bij jou op te stellen? Contacteer ons gerust en we helpen jou op weg.

Ook interessant!

Herbeleef deze gebeurtenissen alsof je midden tussen de betogers van toen staat met de wandeling “Anders Bekeken” (https://linxplus.be/projecten/anders-bekeken/).

Meer info: vlaamsbrabant@linxplus.be of of 016 27 18 89

 

Contact

vlaamsbrabant@linxplus.be
016 27 18 89