Coronavirus update: We zullen doorgaan!

© Vektor Kunst via Pixabay

Vrijwilligersbloed blijft stromen

De beslissing van de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart 2020 schrijft voor dat alle recreatieve en culturele activiteiten worden geannuleerd ongeacht de omvang en of ze openbaar of privé zijn en of ze binnen of buiten plaatsvinden. Deze maatregel geldt alvast tot en met 19 april 2020. Ook vanuit Linx+ moeten we onze verantwoordelijkheid opnemen om een verdere verspreiding van het coronavirus in te perken maar we willen ook niet bij de pakken blijven zitten. Want vrijwilligersbloed dat stopt niet zomaar met stromen…

Blijven verenigen

Ons doel als sociaal-culturele vereniging is om mensen samen te brengen, gemeenschap te vormen, cultuur te beleven, onze stem te laten horen en van mekaar bij te leren. Uit ons kot te komen! Vandaag ligt dat iets anders en is onze voornaamste bekommernis: voor onszelf en voor mekaar zorgen. Door niet meer massaal naar buiten te komen. Door thuis te blijven. Door onze wilde plannen voor de komende maanden alvast voor te bereiden. Mekaar op de hoogte te houden van hoe het met ons gaat maar ook te peilen naar de andere. Niet alleen naar dat kuchje maar vooral naar hoe mensen zich voelen nu er maar beperkt sociaal contact mogelijk is.

Een aantal tips, ideeën en initiatieven om het verschil te kunnen blijven maken zetten we hier voor je op een rij.

Blijven delen!

Deel de mooie, grappige dingen, de moeilijke momenten en durf te vragen hoe het gaat met de andere. Ook dat is gemeenschapsvorming, ook dat is mensen samenbrengen, cultuur verspreiden en bijleren van mekaar. Laat van je horen. We zijn benieuwd naar jullie verhalen, pogingen om contact te houden met mensen die nu in isolement raken.

En onthoud dat de gezondheid en het welzijn van jezelf en je omgeving voor ons op het einde van de rit het belangrijkste is.

Contact

sandra.temmerman@linxplus.be