Brugge Anders Bekeken (nieuwe route)

Brugge

Statige herenhuizen en sjofele arbeiderswoningen

’k En Brugge in m’n erte, de schonste stad van ’t land.
Den Diever, d’Holletorre, de Markt, den Burg en ’t Zand.
De meulens, ’t Minnewoater, ’t Stil Ende, wat ’n pracht.
M’n Brugge is ’n droombild uut duuzend en één nacht.

Dat zingt Benny Scott, de evenknie van Willy Lustenhouwer.

Brugge kende de vorstinnen uit de Bourgondische tijd, maar ook de beluiken tijdens de 19de eeuw. Arbeiderswijken en pracht en praal wisselen elkaar af.

We zien hoe Brugge ooit een garnizoensstad was, wat er aan de oorlogen doet denken. We zien kerken, iets te veel , en de “Verloren Hoek” en nog veel meer.

De geschiedenis van deze stad toont aan hoe groot de verschillen waren. Statige herenhuizen en sjofele arbeiderswoningen, allen nu gegeerd door B&B, tweede verblijven, vakantiewoningen en airbnb.

Uw Anders-Bekeken-gids

Local Marc D’Haene kent Brugge als zijn broekzak. Deze ‘Brugge Anders Bekeken’-wandeling werd door hem volledig herwerkt.

Wandel mee

Vul onderstaand formulier in. Na betaling van 5 euro per persoon op rekening BE79 8777 9643 0233 van Linx+ met vermelding ‘Brugge Anders Bekeken’ wordt je inschrijving definitief.

Afspraak op zaterdag 26 september 2020 om 10 uur op de Markt aan de voet van het standbeeld van Jan en Pieter. We eindigen de wandeling waar we begonnen: op de Markt omstreeks 13 uur. De gratis shuttlebus brengt jou gratis heen en weer van en naar het station indien gewenst.

Voor deze wandeling is een mondmasker verplicht.


Opgelet:  Volgens de richtlijnen van de overheid mogen er max. 10 personen mee. Deze wandeling is momenteel volzet. Wie nu nog inschrijft, komt op onze reservelijst. Bedankt voor je begrip.

 

 

Contact

dorien.deloof@linxplus.be