Brugge Anders Bekeken (+ audiotour)

Van Minnewater tot Werkerswelzijn

Brugge is één van de grote toeristische trekpleisters van België. Voornamelijk bekend om zijn boottochtjes, de prachtige historische binnenstad, de kasseiwegen, de paardenkoetsen, de vele musea en het oneindig aantal chocoladewinkels… De binnenstad staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De tour gidst je niet enkel langs bekende Brugse bezienswaardigheden, maar staat ook stil bij plekken die belangrijk waren in de geschiedenis van de sociale strijd en de socialistische beweging in Brugge. We vertellen hoe Brugge mee vorm en kleur kreeg door de socialistische beweging, en welke sporen je daarvan nog altijd terugvindt.

Wie weet nog dat het de eerste socialistische burgemeester was die de kasseistenen terug in het Brugse straatbeeld bracht en auto’s plaats liet maken voor fietsers en voetgangers? Of dat vlak naast het bekende Lucas-huys in de Minderbroedersstraat de Bond Moyson in 1952 een polikliniek opende? Of dat in het pand in de Steenstraat waar nu de Zara zit, ooit een filiaal van de Bank van de Arbeid was?

Deze Anders Bekeken-wandeling telt zo’n 8 km. Er is ook een kortere route mogelijk van 6 km. Dankzij de vele bankjes en horecazaken zijn er tal van mogelijkheden om een rustpauze in te lassen.

Een kaart met wandelroute vind je midden in dit boekje.
Veel wandelplezier!

Ook als audiotour

Deze wandeling is ook beschikbaar als gratis audiotour op izi.travel – in het Brugs dialect! Int Brugs ip droai, dus.

Scan de qr-code