Geannuleerd | Braem op Het Kiel

copyright Expeditie De Stad

Geannuleerd

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord, moeten we door de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad al onze recreatieve en culturele activiteiten annuleren. Om onze verantwoordelijkheid op te nemen om een verdere verspreiding van het coronavirus in te perken, hebben we daarom besloten om het bezoek aan de Braemblokken uit te stellen. We hopen je binnenkort te kunnen informeren over een nieuwe datum.

Alvast onze excuses voor het ongemak en hopelijk tot op een volgend moment.

Gegidst bezoek aan ‘de Braemblokken’ op Het Kiel. (Volzet)

Ontdek een modelappartement uit de jaren 60 waar de tijd is blijven stilstaan en beleef ‘wonen’ zoals Renaat Braem het voor ogen had.

Na Wereldoorlog II kampte Antwerpen met een nijpend woningtekort. Om de stadsvlucht in de dijken stelde de stad terreinen op het Kiel en de Luchtbal ter beschikking van drie grote bouwmaatschappijen. In 1949 kreeg Renaat Braem een bouwopdracht van ‘Huisvesting Antwerpen’ voor 800 sociale woningen. Hij ontwierp een ensemble van drie hoge woonblokken, een zigzagreeks van zes lagere blokken en een halve maan van laagbouw.

Linx+ Antwerpen organiseert in samenwerking met Expeditie De Stad een bezoek aan de Braemblokken op het Kiel. Een bezoek aan een modelappartement flitst je 60 jaar terug in de tijd. Indien mogelijk lopen we ook binnen in ontmoetingscentrum Nova dat in 1963 geopend werd als buurtbibliotheek en vooral ‘volksverheffing’ als doel had.

Praktisch

Deze rondleiding is ondertussen helemaal volgeboekt. Wil je graag je naam op de wachtlijst zetten, stuur dan zeker een mailtje met je gegevens naar antwerpen@linxplus.be. We laten je dan ten laatste op 15 maart 2020 weten of er een plekje vrij gekomen is. Zijn er alsnog geen plaatsen meer vrij, dan kunnen we je op de hoogte brengen van een volgend bezoek met Linx+ aan de Braemblokken.

 

Contact

Linxplus Antwerpen
Ommeganckstraat 35
2018 Antwerpen
03 220 67 11
antwerpen@linxplus.be