Gent: Boekvoorstelling ‘Ook Wij’ / Praten over inclusie

Drie jongvolwassenen met een beperking schrijven een boek over inclusie

Het duo Erkens-Vanhijfte werd geselecteerd als laureaat van de zesde Grote Prijs Sociale Fotografie (GPSF). Hun pakkende foto’s over een groep jongvolwassenen met een beperking zijn ook de illustraties bij een boek over inclusie. Op dinsdag 18 juli 2023 komen ze dit boek aan het publiek voorstellen. Je kan dan ook de GPSF-expo bezoeken.

Professoren, ouders, hulpverleners, specialisten… iedereen heeft wel al eens zijn gedacht verteld over inclusie. Maar het verhaal is nog nooit geschreven door personen met een beperking zelf. Daar komt nu verandering in, want Sofie, Brent en Lucas maakten samen een boek. Ze organiseerden zelf een project met de Universiteit Gent en verzamelden 15 getuigenissen van jongvolwassenen met een beperking over hun kijk op inclusie.

15 jonge dappere mensen. Elk met hun eigen verhaal, hun eigen traject met vallen en veel opstaan. Ze zijn allemaal verschillend maar botsen vaak op dezelfde drempels. Eén ding hebben ze gemeen: ze geven niet op.

Sofie, Brent en Lucas stellen zich open en vertellen graag hun verhaal over mobiliteit, psychisch welzijn, onderwijs, werk, wonen, liefde, vriendschap, vrije tijd… De toon is positief en de verhalen inspirerend en vol hoop. Alle drie zijn het goede vertellers, babbelaars en sprekers. Ook al heeft Sofie daarbij een computer nodig.

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Garant en is verkrijgbaar in de boekhandel of via www.ookwij.be. Een prachtig boek met mooie foto’s en een eerlijk verhaal over het leven met een beperking.


Contact

hendrik.braet@linxplus.be