Boekvoorstelling EXTREEMRECHTS

Op donderdag 27 mei vindt de boekvoorstelling van “Extreemrechts De geschiedenis herhaalt zich niet (op dezelfde manier)” plaats. Tijdens deze digitale voorstelling gaan auteurs Vincent Scheltiens en Bruno Verlaeckt in gesprek met erevoorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans en historicus Bruno De Wever (UGent), gemodereerd door journalist Jan De Meulemeester (Vlaamsparlement.tv, Kanaal Z). U bent van harte welkom!

Over het boek

Extreemrechts is een hardnekkig fenomeen dat regelmatig terugkeert en waarvan de curve vaak geflattened maar nooit gecrusht werd. Om het fenomeen te vatten moet zowel naar het verleden als buiten onze grenzen gekeken worden. Termen als fascisme en populisme helpen ons nauwelijks verder in deze specifiek 21e-eeuwse context. Want de geschiedenis herhaalt zich niet … en al zeker niet op dezelfde manier.

Dit werk analyseert de bijzondere aard van deze organisaties en hun discours. Het pleit voor ernstige reflectie en debat en roept op om actie te ondernemen, om mensen opnieuw warmte, hoop en perspectief te verschaffen. Om die verwachtingshorizon en die nieuwe solidariteit en verbondenheid te creëren moet nagedacht worden over strategie.

Over de boekvoorstelling

Deze digitale voorstelling gaat door via Facebooklive. Je hoeft hiervoor geen account te hebben, ook zonder kan je mee volgen via deze link.

i.s.m Academic & Scientific Publishers (ASP), Humanistisch Verbond

Over de auteurs

Vincent Scheltiens is historicus en postdoctoraal medewerker aan het departement geschiedenis van de Universiteit Antwerpen.
Bruno Verlaeckt is voorzitter van de Algemene Centrale Antwerpen-Waasland en van de regio Antwerpen van het ABVV.

 

Meer info over het boek

Klik hier