Blijf in uw kot! Virtueel Museumbezoek

Via Google Arts & Culture wandel je streetview-gewijs door de collectie van meer dan 1200 musea over de hele wereld van het MAS in Antwerpen tot Machu Picchu in Peru.

Kennis vergaren

Je vindt er ook beeldmateriaal in hoge resolutie en ontdekt de zotste weetjes over je favoriete kunstenaar. Voor je het weet ben je weer helemaal klaar om over een paar weken aan de toog met je vers vergaarde kennis te kunnen uitpakken.

Hier alvast wat inspiratie!

British Museum, Londen

Het iconische museum bevindt zich in hartje Londen. Maar door simpelweg je laptop open te klappen, kan je ook een heleboel oude artefacten bekijken, zoals de Steen van Rosetta of zelfs enkele Egyptische mummies.

https://artsandculture.google.com/partner/the-british-museum

Guggenheim Museum, New York

Dankzij Google kan je bij wijze van spreken de bekende draaitrap van het Guggenheim ‘opwandelen’, zonder je huis te verlaten. Verder kan je kunstwerken ontdekken uit de stroming van het impressionisme, post-impressionisme en moderne en hedendaagse kunst.

https://artsandculture.google.com/partner/solomon-r-guggenheim-museum

Musée d’Orsay, Paris

Wat denk je van een virtuele wandeling doorheen het Musée d’Orsay? Hier hangen populaire werken van een heleboel Franse kunstenaars die leefden tussen 1848 en 1914. Denk maar aan Monet, Cézanne en Gauguin, om er maar enkele te noemen.

https://artsandculture.google.com/partner/musee-dorsay-paris

National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Het National Museum of Modern and Contemporary Art is één van de populairste in Zuid-Korea. Je vindt er maar liefst zes verdiepingen vol met hedendaagse kunst uit Korea en de rest van de wereld.

https://artsandculture.google.com/partner/national-museum-of-modern-and-contemporary-art-korea

Pergamonmuseum, Berlijn

Aangezien Pergamon een van de grootste musea in Duitsland is, kan je er vanop aan dat het veel in huis heeft – vooral veel indrukwekkende oude archeologische vondsten. Een tipje van de sluier: de Poort van Isjtar en het kolossale Pergamonaltaar.

https://artsandculture.google.com/partner/pergamonmuseum-staatliche-museen-zu-berlin

Rijksmuseum, Amsterdam

In het Rijksmuseum van Amsterdam kan je je vergapen aan meer dan 8.000 kunstwerken. De nadruk ligt er op de Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw, met schilderijen van Johannes Vermeer en Rembrandt.

https://artsandculture.google.com/partner/rijksmuseum

Het J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Jaarlijks krijgt het  J. Paul Getty Museum zo’n 1,3 miljoen bezoekers over de vloer en daarmee is het een van de meest bezochte musea van de Verenigde Staten. De collectie bestaat uit voorwerpen uit de 8e tot en met de 21e eeuw, van tekeningen tot schilderwerken, manuscripten, sculpturen en foto’s.

https://artsandculture.google.com/partner/the-j-paul-getty-museum

Gallerie degli Uffizi, Firenze

Het Uffizi – dat lange tijd in het bezit was van de Medici-familie – is één van de belangrijkste musea ter wereld. Enkele hoogtepunten zijn onder meer de Geboorte van Venus van Sandro Botticelli en de Laocoöngroep.

https://artsandculture.google.com/partner/uffizi-gallery

MASP, São Paulo

Om het Museu de Arte de Sao Paulo (afgekort MASP) te ontwerpen, werd beroep gedaan op architecte Lina Bo Bardi. Alleen het gebouw an sich is al een kunstwerk: het lijkt net een grote box van glas en beton die meters boven de grond zweeft, ‘hangend’ aan vier gigantische rode poten.

https://artsandculture.google.com/partner/masp

Museo Nacional de Antropología, Mexico City

Het museum is volledig gewijd aan de pre-Spaanse geschiedenis van het land. Het bestaat uit maar liefst 23 zalen, waar je verschillende archeologische topstukken vindt zoals de Azteekse kalendersteen.

https://artsandculture.google.com/partner/museo-nacional-de-antropologia-mexico

 

Bron: HLN

#zorgvoorelkaar #samensterk