Bewogen film: Widow of Silence

In deze warme, kleurrijke film vecht een jonge vrouw voor haar rechten nadat haar man misschien – of misschien ook niet – overleden is.

Verscheurd in Kasjmir

Verpleegster en moslima Aasia woont met haar 11-jarige dochter en haar oude schoonmoeder in een dorpje in het door een burgeroorlog verscheurde Kasjmir. Ze is half-weduwe: zeven jaar geleden werd haar man uit zijn huis ontvoerd door het Indische leger, sindsdien is hij spoorloos. Bijna elke dag maakt ze de lange tocht naar een registratiekantoor, om een overlijdensakte vast te krijgen. Zonder dat bewijs mist ze vele rechten en ontvangt ze het pensioen van haar man niet. De corrupte ambtenaar houdt haar al jaren aan het lijntje, in ruil verlangt hij allerlei gunsten.

Deze zeer sobere film met visueel uitmuntend camerawerk wordt ingehouden verteld. De regisseur baseerde zijn film op de vele verhalen van half-weduwen en hun kinderen in het conflictgebied.

Over MOOOV

Voor deze voorstelling werkt Linx+ samen met MOOOV, en dat willen we in de toekomst graag vaker doen.
Overal in de wereld worden films gemaakt. Slechts een klein deel daarvan komt tot bij ons in de bioscoop of op ons scherm. MOOOOV selecteert anders en gaat in de hele wereld op zoek naar films en regisseurs die kwaliteit combineren met relevante inhouden.

Praktisch

11 februari, 19u45, Sphinx cinema, Gent
Tickets dag zelf aan de kassa van de Sphinx te verkrijgen

Meer info

https://www.sphinx-cinema.be/programma/film/widow-of-silence