Antwerpen Anders Bekeken (Centraal Station – MAS)

copyright Vesna Middelkoop
© Vesna Middelkoop

Migratiestromen door de stad

We spreken af aan het Centraal Station om bij een wandeling langs de stationsbuurt het verhaal te vertellen van de migratiestromen in de stad. Doorheen de geschiedenis was Antwerpen regelmatig een belangrijke aantrekkingspool voor arm en rijk. Welke impact hadden deze nieuwkomers op de groei van de stad, de economie, de sociale verhoudingen en hoe zit dat vandaag?

Het dak van het MAS

We eindigen de wandeling op het dak van het Museum aan de Stroom waar je vanop een unieke en overzichtelijke hoogte heel Antwerpen kan bekijken. Het MAS loont in vele opzichten de moeite. Je kan je er  op basis van kunst- en cultuurvoorwerpen een uitstekend en tastbaar beeld vormen van de lokale geschiedenis van Antwerpen, maar ook van al het moois dat van over heel de wereld via de haven werd binnengebracht.

Wil je mee?

Vul onderstaand formulier in. Na betaling van 5 euro per persoon op rekening BE79 8777 9643 0233, met vermelding ‘Antwerpen Anders Bekeken’, wordt je inschrijving definitief.

We spreken af op zaterdag 15 februari aan het Centraal Station in Antwerpen, de wandeling start stipt om 10:00 en eindigt om 13:00. OPGELET: de wandeling eindigt aan het MAS (Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen)

Inschrijven voor Antwerpen Anders Bekeken (Centraal Station - MAS)

  • Prijs: 5,00 €
  • 0,00 €
  • Wij gebruiken je gegevens enkel om je inschrijving te verwerken. Ontdek onze privacy policy

Contact

02 289 01 80
dorien.deloof@linxplus.be