(0)

Selecteer Regio

Allemaal mensen, onderweg naar beter

Dit jaar stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal in zijn campagne. Niet toevallig, de cijfers spreken voor zich. 65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en vervolging. Miljoenen anderen ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering…


Op de vlucht

65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en vervolging. Miljoenen andere ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering... Oorzaken waar 11.11.11, met zijn leden, elke dag aan werkt. Wij vragen daarom een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt. Een beleid dat vluchtelingen en migranten vermenselijkt en verbindend communiceert, met correcte feiten en cijfers.

Internationale sprekers Fatou Diome (Senegal), Leo Lucassen (Nederland) en Rokia Traoré (Mali) komen naar de kick-off en geven er hun klare kijk op migratie. Rokia Traoré sluit de avond af met een exclusief concert, een unicum dit jaar in België.

Draag de pin

Jij bent nu hier. Maar ben je hier altijd geweest? Zocht je hier een lief? Een job? Een thuis? Of misschien moest je vluchten voor geweld, oorlog, je leven. Net als miljoenen vluchtelingen en migranten zijn we allemaal op zoek naar een menswaardig leven. Draag onze pin en toon dat wij #AllemaalMensen zijn, onderweg naar beter. Ook online kan je onze pin laten zien, surf naar www.11.be/allemaalmensen en deel hem op Facebook.

Zet een actie op poten

Steun onze campagne en schiet in actie. Alleen of met vrienden, collega's of leerlingen. Met een beproefd actierecept of een hele nieuwe aanpak. Vier voorbeelden ter inspiratie:
 

 • 11.11.11@school
  Doe mee aan de actiedag@school op vrijdag 27 oktober. Gebruik het educatief materiaal van 11.11.11.
 • Salongesprek
  We zochten en vonden getuigen die hun migratie-of vluchtverhaal met iedereen willen delen.
 • Een filmavond
  Samen met MOOOV selecteerden we 8 straffe films over migratie.
 • Een inzamelactie
  Doe waar je het best in bent en zamel geld in voor 11.11.11. Steun ons en help mee om:
  - De grondoorzaken van vluchten aan te pakken.
  - In België op te komen voor een rechtvaardig migratiebeleid.
  - Voor een menswaardige opvang van vluchtelingen te zorgen.

Registreer je actie op www.11.be/allemaalmensen

DVD te winnen!

We hebben drie DVD's 'Fuoco Ammare, par-delà Lampedusa' van Gianfranco Rosi te winnen naar aanleiding van 11.11.11 actie.

Wie weet welke belangrijke filmprijs deze documentaire film gewonnen heeft stuurt zo snel mogelijk het juiste antwoord op onderstaand formuliertje binnen. Uit de inzendingen met het juiste antwoord worden door een onschuldige hand de 3 winnaars geloot. Veel geluk!

 

Wedstrijd DVD Fuoco Ammare

Deze gegevens worden beschermd door de wet ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 12 1992.Velden met een * zijn verplicht

Contact

 • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Terug Top