(0)

Selecteer Regio

Expo ‘Made by Children‘: Kinderarbeid vroeger en nu 

Tot en met 7 januari 2018 kan je een bezoek brengen aan de expo ‘Made By Children‘ in het MIAT te Gent. Kinderen horen te spelen en naar school te gaan. Maar voor velen onder hen was en is dit een slechts een utopie.

Expo Emile Verhaeren: Zwarte Poezie 

Emile Verhaeren is vooral gekend om zijn gedichten over de grootstad en de liefde. Maar hij schreef ook verschillende bundels met zwarte poezie die perfect aansloot bij het fin de siecle. Deze expo toont aan de hand van originele uitgaven de donkere kant van Verhaeren.

Molenbeek Anders Bekeken 

Nieuwsgierig naar Molenbeek? Samen ontdekken we op zaterdag 16 december deze Brusselse gemeente

Antwerpen à la carte 

‘Antwerpen à la carte’ is een tentoonstelling in het MAS waarin de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen uit de doeken wordt gedaan. Ontdek hoe steden door de eeuwen heen een steeds groeiende groep inwoners voeden.

Gastvrij Brussel? 

Deze tentoonstelling beschrijft het parcours van de buitenlanders die zich voor enkele maanden of voor altijd in Brussel hebben gevestigd en doet dat aan de hand van de voorwerpen die deze mensen met zich mee hebben gebracht, hun persoonlijke getuigenissen of hun familiefoto’s.

Islam, dit is ook onze geschiedenis! 

Zowel in de islamitische als de niet-islamitische Europese beeldvorming wordt meestal verondersteld dat de aanwezigheid van moslims op Europese bodem een recent en hedendaags fenomeen is, met immigratiegolven in de tweede helft van de twintigste eeuw.