(0)

Selecteer Regio

Nieuw rechts

Een boek van Ico Maly, docent Digital Media & Politics aan de Universiteit van Tilburg

Het zou een quizvraag kunnen zijn: wat hebben Trump, alt-right, Alternative für Deutschland, het Front National, Thierry Baudet en de N-VA gemeen?


Overal een ruk naar rechts?

Uiteraard. Dat ze een antwoord op de neoliberale globalisering vonden dat aanslaat? Zeker. Dat ze ‘zeggen waar het op staat’? Eveneens. Maar volgens Ico Maly is er nog een belangrijke overeenkomst die velen over het hoofd zien: al die mensen, partijen en groeperingen delen de strijd tegen gelijkheid, vrijheid en universele mensenrechten. Tegen de waarden van de verlichting. Een complex spel van sociale, politieke, economische, ecologische en digitale evoluties versnelde hun opmars. De grensoverschrijdende internetcultuur zorgde voor een boom. Over populisme, ideologie, Pepethe-frog-versies van Trump en Baudet, Theo Francken als meme in keizerskostuum, Breitbart en Gramsci.

Win het boek 'Nieuw Rechts' van Ico Maly

We hebben 3 exemplaren van het 'Nieuw Rechts' van Ico Maly te geef. Vul onderstaand formulier in en geef het antwoord op de vraag: Tegen welke waarden schaart nieuw rechts zich? Een onschuldige hand zal beslissen wie de drie winnaars worden, succes!

Win ‘Nieuw Rechts‘ van Ico Maly


Ik zou graag geïnformeerd willen worden over de activiteiten van Linx+
 

Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET weg aan derden!Velden met een * zijn verplicht

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Terug Top