(0)

Selecteer Regio

Millet ‘in Amerika‘

Meer dan portretten van boeren en landelijke scènes

De passie van de Amerikanen voor de Franse schilder zit geworteld in Millet’s vermogen om iconische figuren te creëren die doordrongen zijn van de liefde voor de aarde en toont de grootsheid van de migranten die het Oude Europa verlaten om de Nieuwe Wereld te bouwen.


Millet, hedendaagser dan je denkt

De kunst van Millet combineert in de Amerikaanse geest twee gevoelens: de herinnering aan de wortels en de hoop geïnspireerd door een land van ballingschap.

Affiche van de expo

In de fotografie toont het werk van Lewis Hine, Dorothea Lange, Walker Evans en Arthur Rothstein in de jaren 1910-1930 de dingen zoals ze zijn. De vier kunstenaars putten hun inspiratie uit de realistische schilderijen van Millet, de bron van inspiratie bij de keuze van hun modellen en hun onderwerpen. Op basis van het werk van de schilder die menselijke komedie en tragiek onderzoekt, plaatsen filmmakers, van Terrence Malick tot Gus Van Sant, en zelfs Michael Cimino beelden van Millet's schilderijen in films over de ‘Far West’. De gelijkenissen zijn nog opvallender bij Edward Hopper die Millet (in zijn periode in Parijs tussen 1906 en 1910) ontdekt en kopieert. En recent in het werk van Banksy en Mat Collishaw is de kunst van Millet opnieuw geconjugeerd in het heden.

Nog tot 22 januari 2018. Elke vrijdag tot 20.00 uur en uitzonderlijk open op dinsdag 26 december 2017 en 02 januari 2018

Prijzen: €10, €8, €7* (* voor iedereen vanaf 16:30 op weekdagen)

Rijsel is makkelijk te bereiken per trein:

  • met TGV en Eurostar meerdere keren per dag (mits reservatie) vanuit Brussel
  • per IC elk uur .37 vanuit Antwerpen via Gent en Kortrijk

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top