(0)

Selecteer Regio

The Art of War

De kunst van het -niet- oorlogsvoeren

‘The Art of War’ is een tentoonstelling die nu loopt in de Dossin-kazerne in Mechelen, en gaat over oorlog van alle tijden.


Sun Tzu?

In de Dossin kazerne te Mechelen, Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten is er nog tot 21 juni een tentoonstelling over kunst ivm oorlog en oorlogvoeren, of net niet.

Er worden werken getoond van vooraanstaande kunstenaars die diverse oorlogssituaties hebben aangeklaagd, waaronder Otto Dix, Georges Grosz, Francisco Goya, Pablo Picasso, Max Beckmann, Frans Masereel, Paul Van Ostaijen. De tentoonstelling toont voornamelijk werk van 20e-eeuwse kunstenaars. Ze reageren op het geweld van de Eerste Wereldoorlog, de Spaanse Burgeroorlog of de Tweede Wereldoorlog. De expo is opgedeeld in een aantal thematische clusters, die een chronologische opbouw doorbreekt.

Oorlog is van alle tijden. En de volledige ontreddering die zulk conflict met zich meebrengt en nalaat is zeer ‘des mensen’ en steeds schrikwekkend herkenbaar. De titel van de expo van de hand van een chinese generaal, Sun Tzu, die een handboek schreef over oorlogsvoering in de 5de eeuw voor onze jaartelling. De opvattingen in het werk zijn één van de belangrijkste geschriften in strategie in de Aziatische wereld maar hebben ook hun weerklank in het westen gevonden. Ze handelen vooral het voorkomen van een gewelddadig conflict.

Dossin kazerne

Kazerne Dossin, Goswin de Stassartstraat 153 te 2800 Mechelen. Nog tot 21 juni 2018 aan het basistarief: €9, gesloten op woensdag.

Voor de tentoonstelling is een gratis audiogids af te halen via de expowebsite van het museum: https://www.kazernedossin.eu/NL/Bezoek/Publieksprogramma/Tijdelijke-tentoonstelling/Overzicht/The-Art-of-War

Wedstrijd verlengt met een maand!

Tengevolge een probleem met onze website zijn de inzendingen voor deze wedstrijd verloren gegaan, onze ekskuses daarvoor. Daarom vragen we jullie vriendelijk om nogmaals te reageren op deze wedstrijd.

Wij hebben 5 duo-tickets te geef voor hen die het antwoord neerpennen in het formulier hieronder welk de voornaam is van Mr. Dix. En door de selectie van de kinderhand raken natuurlijk. Go!

Win 10 duo-tickets voor The Art of War in de Dossin kazerne

Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET door aan derden!Velden met een * zijn verplicht

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top