(0)

Selecteer Regio

Brussel tijdens de eerste Wereldoorlog Anders Bekeken

Een andere kijk op onze hoofdstad

Talloze plekken in de stad zijn getuige van de Grote Oorlog. Brussel Anders Bekeken neemt je op 27 januari mee langs sporen van de wereldbrand. Beelden, gebouwen, doorspekt met verhalen het alledaagse leven en verzetsdaden van de gewone man.


Wat krijg je te zien?

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de eerste wereldoorlog werd beëindigd. De stad bleef relatief gespaard, maar de Brusselaars hebben veel honger geleden. Op 20 augustus 1914 marcheerden de Duitse troepen met veel machtsvertoon van het Jubelpark tot aan de Grote Markt. Burgermeester Adolphe Max liet de Duitse commandant een hele namiddag wachten aan zijn bureau. “Zoolang ik zal leven en in vrijheid verkeeren zal ik uit al mijne krachten de rechten en de waardigheid mijner medeburgers verdedigen”. De affiche van die mededeling vind je nog steeds in de inkomhal van het Brusselse stadhuis. En Burgemeester Adolphe Max hield woord. Hij weigerde Duitse bevelen uit te voeren en werd gedeporteerd.

Talloze plekken in de stad zijn getuige van de Grote Oorlog. Brussel Anders Bekeken neemt je mee langs sporen van de wereldbrand. Beelden, gebouwen, doorspekt met verhalen het alledaagse leven en verzetsdaden van de gewone man.

 

Volgeboekt!

'Brussel WOI Anders Bekeken' op 27 januari is volledig volgeboekt. Hou onze website in het oog en zorg ervoor dat je steeds op de hoogte blijft van ons aanbod via de E-Zine.

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Terug Top