(0)

Selecteer Regio

Linx+ op het Festival van de Gelijkheid

Vat krijgen op tijd. Zinvol leven en zinvol werk. Moeten, moeten. Het is altijd van moeten. We moeten een boeiende carrière uitbouwen. Snel opklimmen en genoeg geld verdienen om die 3-gevelwoning te kunnen kopen. Een mooie wagen hebben en een achterbank vol kinderen...


Moeten, moeten.

In de zomer aan een strand liggen en in de winter op de skilatten staan. Tussendoor dineren in dat hippe restaurant, dat museum en die voorstelling meepikken die niet te missen zijn volgens het tijdschrift dat we moeten gelezen hebben.

We lopen onszelf vaak voorbij en leggen de lat zo hoog dat ze onbereikbaar wordt. We nemen geen tijd om stil te staan bij wat we allemaal 'moeten' en of dat écht zo belangrijk is. Kunnen we ons overleveren aan het geschikte moment en even gas terug nemen wanneer we dat zelf zo aanvoelen? Is dit economisch en maatschappelijk haalbaar? Of kunnen we niet nog efficiënter omgaan met onze kostbare tijd?

We gaan in debat met 4 sprekers die elk hun eigen interpretatie hebben van hoe tijd ingevuld en beleefd kan worden.

Johan D'Haeseleer ExtraTijd, docent in het efficiënter inzetten van tijd vanuit zijn ervaring als werkvereenvoudiger bij Colruyt en kennis als industrieel ingenieur. 

Christophe Morbee ceo van Besox, laat zijn medewerkers zelf beslissen hoeveel dagen verlof ze mogen opnemen om zo een betere werk-leven balans te creëren. 

Joke Hermsen filosofe, die vanuit de Griekse mythologie tijd losmaakt van het lineair meetbaar stelsel en ruimte geeft aan creativiteit en zelfontplooiing vanuit 'het geschikte moment'.

Ama Koranteng-Kumi is zelfstandig communicatiedeskundige en werkt als publicist. Voor The School of Life Antwerpen doceert ze de klas How to Realise your own Potential. 

Karel Verhoeven, co-hoofdredacteur van De Standaard, kan met zijn brede achtergrond van talen en filosofie, de visies van de sprekers tot een boeiend debat brengen.

Practisch

Een panelgestrek op donderdag 14/12 van 18:00 tot 19:30 in de Mokabon (Vooruit)

Tickets 

Alle debatten, festivalbabbels, expo’s, documentaires … op het Festival van de Gelijkheid zijn gratis toegankelijk. Opgelet! Schrijf je op voorhand in voor de panelgesprekken, Festivalbabbels, documentaires, boekenclubs, voor Liefdesnest, #faalverhaal en het kinderprogramma. Dat doe jij bij de programmablokjes. De plaatsen zijn beperkt. Enkel de theatervoorstelling van Tutti Fratelli (13/12), het optreden van 'Nuff Said (14/12), de voorstellingen van Kamyon (16/12) en het optreden van Spinvis + Aeham Ahmad (14/12) zijn betalend. 

Hoe geraak ik aan de Vooruit in Gent?

Met de fiets Onder het terras van Vooruit vind je een gratis fietsenparking. 

Met het openbaar vervoer Vanaf station Gent-Sint- Pieters neem je tramlijn 1 richting centrum. Stap af aan de Savaanstraat. Wandel de Bagattenstraat door tot aan Vooruit. Vanaf station Gent-Dampoort neem je bus 70 / 71 / 72 / 73 / 76 / 78 richting centrum. Stap af aan Zuid. Wandel via de Lammerstraat naar Vooruit.

Carpoolen Zoek je een goedhartige Festivalchauffeur? Of wil je zelf andere autoloze Festivalgangers gelukkig maken met een lift? Lanceer je warme oproep dan op de Facebookpagina van het Festival of via Carpool.be. 

Parking In de buurt vind je een betaalparking onder het Zuid en het Sint-Pietersplein. Beiden zijn 24/24 open.

Contact

  • Dorine Deloof - Administratief Medewerkster - 02 289 01 81

Andere sites

Terug Top