(0)

Selecteer Regio

Zomerkoopjes

bij Linx+


Tijdens de hele vakantieperiode kan je bij Linx+ voor 30 euro twee fantastische boeken kopen.

Gaston Durnez: Mannen met zwarte gezichten

 

En ik meende te begrijpen, hoe weinige mensen met meer afschuw en tegelijk met meer fierheid hun uniform aantrekken, als dit leger van mijnwerkers”. Aan het woord is oud-journalist Gaston Durnez in de artikelenreeks “Mannen met zwarte gezichten” uit De Standaard.

We schrijven oktober 1956. 2 maanden terug, op 8 augustus 1956, vond te Marcinelle de grootste mijnramp uit onze Belgische geschiedenis plaats. 262 mijnwerkers kwamen hierbij tragisch om het leven; onder hen heel wat Italianen.

De Standaard stuurde de vrij jonge journalist Gaston Durnez er op uit. Het resultaat werd een stevig staaltje onderzoeksjournalistiek. Durnez trok mee de schachten in, praatte met nabestaanden, bezocht familieleden, onderbouwde de stukken met stevig bronnen- en cijfermateriaal en stelde zich de vraag hoe zoiets in hemelsnaam plaats had kunnen vinden. Zijn antwoorden wekten heel wat verontwaardiging op.

Joost Van Dommele - Gent, een bakermat van democratie en socialisme

 

"Gent, een bakermat van democratie en socialisme" wil vooral synthetiseren, verwondering wekken, inspireren, bewustzijn oproepen of versterken, en aanzetten tot hernieuwde sociale strijd.

Er wordt aandacht besteed aan de relatie tussen de sociale strijd en andere relevante maatschappelijke stromingen.

Het boek dient ook als naslagwerk. Vrijdagmarkt en Edward Anseele zijn niet toevallig de twee meest voorkomende begrippen...

Voor verdere leeshonger

Akkerman: €21,50 (20 euro boek+ 1,5 euro verzendkosten)

 

En voor zij die er geen genoeg van krijgen: deze boeken kan je, mits betaling van 2 euro verzendingskosten, in je brievenbus krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerkoopjes


zomerkoopjes *


Ik stort het juiste bedrag op rekeningnummer BE 79 8777 9643 0233 van Linx+

Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET door aan derden!Velden met een * zijn verplicht

Contact

  • Caroline Cocquyt - coördinator - 02 289 01 71

Terug Top