(0)

Selecteer Regio

Win DVD ‘Perte Totale‘ - 20 jaar sluiting Renault fabriek Vilvoorde

Donderdag 27 februari ‘97 was een zwarte dag in de sociale geschiedenis van Vilvoorde. Toen sloot de Renault fabriek en verloren 3 098 mensen hun baan. Naar aanleiding van de sluiting 20 jaar geleden, werd de film ‘Perte Totale‘ terug uitgebracht en maak je kans om deze te winnen.


De film 'Perte Totale'

De film bestaat uit beelden van VRT, VTM en Ring TV uit 1997. Het toont een opeenvolging van gebeurtenissen in chronologische volgorde, aangevuld met beelden van de herdenking op 25, 26 en 27 februari 2017.

De fabriek werd indertijd maandenlang bezet. Pas na vijf maanden werd er een sociaal akkoord bereikt. Het gebeuren leidde tot de wet-Renault die werkgevers verplicht bij collectief ontslag een informatie- en consultatiefase te organiseren met de vakbonden. 

Win deze DVD!

Je kan de DVD winnen door correct te antwoorden op volgende vraag:

"Wie is de kunstenaar van 'De Vuist' dat werd opgetrokken op de Woluwelaan in Vilvoorde ter ere van de werknemers van Renault Vilvoorde?"

Deelnemen kan nog t.e.m. 31 mei 2017.

Wedstrijd DVD ‘Perte Totale‘

Overeenstemmend de wet van 8 december 1992 betreffende de bescherming van de persoonlijke levenssfeer geeft Linx+ je gegevens NIET weg aan derden!

Deze rekensom dient ingevuld te worden ter controle. Vul de juiste uitkomst van de rekensom in het lege vak in.Velden met een * zijn verplicht

Contact

  • Almira Dewit - Educatief medewerker - 02 289 01 72

Terug Top